Former

Nu ska nog ekan börja hålla formen av sig själv. Mallarna är överflödiga. Det känns som ett stort steg att börja ta bort dem, de har ju suttit på sina platser och gjort nytta bra länge nu.

Nja, inget är riktigt så enkelt som man har tänkt sig. De översta borden behöver fortfarande stöd, knäna som ska stödja dem är inte på plats än. Ett temporärt stöd får hjälpa dem så de inte mister formen.

Nu börjar det se ut som en båt! Den som tittar noga på bilden ser att var tredje nit saknas på borden. Det är där spanten ska sitta.

Men formen är inte klar än, för- och akterspegel sticker upp alldeles för långt, och relingslinjen är inte heller klar. Jag lät översta borden bli några centimeter för breda, för att kunna justera till en vacker relingslinje efteråt. Efteråt, det är nu det! Relingslinjen ritas upp med en blandning av ögonmått och ett ri, som spänns fast där relingen ska komma. Nu har jag fått hjälp av min kusin Bengt, så vi låter våra ögonmått samarbeta för att få en fin linje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *