Knän

Återigen står jag inför svåra problem! Vid både för- och akterspegel ska det sitta knän, som tar upp krafterna mellan bordläggningen och speglarna. Det är i och för sig inte så svårt att såga ut dem, men problemet är att inte en enda vinkel är rät.

Borden går snett utåt från akterspegeln, akterspegeln själv lutar bakåt, borden lutar utåt. Det känns jättesvårt.

Det visade sig dock vara enklare än jag trodde. Jag tog en vinkel i taget och mätte upp den med en smygvinkel. Sen ställde jag sågbordet på min bandsåg i motsvarande vinkel, och så sågade jag ut snittet. Det visade sig att det stämde märkligt bra. Lite hyvling för att finpassa, och sen fick det duga. Formen på knät sågade jag ut på frihand och putsade tills det blev tillräckligt bra.

Först gjorde jag klart i aktern, och sen var det dags för knäna vid förspegeln. Jag har nu återgått till arbeta ensam, den sociala distanseringen under corona-pandemin krävde det. Men det var trevligare att vara två! Och enklare att kunna bolla tankar och frågor.

Men knäna blev rätt bra ändå.

Notera även formen på förspegeln. Både den och akterspegeln har fått sin form på frihand, men det känns tillräckligt jämnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *