Premiärtur

Efter fem år flyter ekan.

Mest av allt känner jag mig nöjd med att formen faktiskt blev rätt, den ser ut som den gamla. Det var ju egentligen anledningen att jag började projektet, jag ville bevara den gamla ekans utseende. Den var så vacker.

Det andra syftet med projektet var att lära mig bygga en klinkbyggd båt. I någon utsträckning har jag nog lyckats med det med. Men det återstår mycket.

Visst ser hon ut att trivas på vattnet. Och visst gör hon sig bättre där än instängd i en bygglokal.

Lyssna på klucket. Låter hon inte rätt nöjd?

En kommentar till “Premiärtur”

  1. Fantastisk beskrivning av ditt lyckade projekt. Även om jag gått på Skeppsholmen får jag tips av dig. Jag drömmer om ett Corona-projekt till. Gräsö-ekan som Agne byggt har jag sett och följt. Det är ju precis den som du byggt. Det är ju så mycket att tänka på, tex att få mothållet att fungera när man är själv? Förra sommaren byggde jag en Dory av spontat virke. Kunde köpa gran coronasäkert på Byggmax. Det var jättemycket limmande och slipande med polyuretanlim. Längtar nu efter att klinka. Kul att få inspiration av dig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *