Akterspegel

Det är nog så att övning ger färdighet. Urtaget i akterspegeln för kölplankan känns inte lika knepigt som det i förspegeln. Alla vinklar är visserligen lika sneda, men den här gången på ett mer överblickbart sätt.

005

Jag sågar ett antal snitt, och börjar knacka bort material. När jag tycker att det börjar närma sig jämför jag ofta med smygvinkeln, som är inställd efter vår fullskaleritning, samma vinkel som knät.

007

009

Visst ser det lovande ut?

014

Passningen blir riktigt bra, tycker jag, och vinkeln stämmer bra med knät. Skönt!

017

023

Men, bakläxa igen.

Jag har gjort ett besök på arbetslaget i Östhammar. Där har man just börjat med nästa år lottbåt. Kvällens arbete är att hyvla och jämna till akterspegeln efter limning. Det blir bra mycket bättre än det jag har åstadkommit. Titta på bilderna ovan, så syns det hur dåligt jag har hyvlat. Stora hugg i trät.

Jag demonterar akterspegeln, och lägger den arbetsbänken för ny hyvling. Gör om, gör rätt. Det är det jag säger, jag kommer att ha byggt två båtar innan jag är klar.

Och visst blir det bättre, det här kan jag nog titta på utan att rysa.

029 kopiera

030

En kommentar till “Akterspegel”

  1. Lennart,
    Enormt roligt att ta del av ditt arbete. Verkar synnerligen professionellt.
    Hälsningar Hans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *