Relingslinje

Nu börjar det bli kul. För- och akterspegel är på plats. Nu är det dags att se om linjerna blir vackra, om mallar och speglar passar ihop. Hur blir linjerna i verkligheten, är ritningarna bra nog?

Jag hyvlar till ett antal tunna lister, och börjar skruva fast en av dem under markeringen för relingen på varje mall och på speglarna.

513

Blir det bra? Nej, tittar man noga på bilden så syns det att listen blir alldeles för rak i aktern. Det beror på att jag inte har vågat såga in till markeringen på akterspegeln, listen ska böja av inåt mer.

Jag siktar mot mall nummer ett, och sågar.

514_kopia

Det märks att jag är rädd för att ta för mycket, listen ligger fortfarande utanför markeringen på akterspegeln, men det blir bättre. Nu syns det att linjen är betydligt vackrare.

516

Jag gör på samma sätt i förspegeln. Och visst ser relingslinjen ganska vacker ut? Det känns lite som examen för mätningarna från september.

518

Jag provar att lossa en skruv eller två i taget, och flyttar linjen lite upp och lite ner. Men i slutänden får det bli efter markeringarna, där blir linjen vackrast.

519

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *