Gör om, gör rätt

Nu tänkte jag mig att jag var redo för nästa omgång bord, nummer fyra och fem i ordningen. Men, icke så.

När jag tog fram min mall i masonit, för att rita upp nästa bord, så tittade jag till på förspegeln. Det såg inte bra ut!

Jag hade varit för snabb med hyvlingen av förspegeln. Den ska ju jämnas till så att den följer bordets form, annars blir det en glipa på ena eller andra sidan. Titta på bilden nedan! Den visar förspegeln framifrån. Inte speciellt vackert.

011

Jag kollar med Ylva att det går att ta bort nitar. Det visar sig vara enklare än jag trott, jag borrar uppifrån i kopparn tills nitbrickan lossnar. Sen är det bara att knacka bort spiken.

När fyra nitar är borttagna så kommer jag åt med den lilla trevliga stöthyveln. Jag putsar till jag tycker att det ser ut att räcka. Ny nitning och bordet är plats igen. Och visst blev det bättre.

015

Här kan man också se den fals jag har börjat hyvla ut. Det syns också att jag måste ta ner falsen bra mycket mer, om jag ska kunna få dit ett bord till och försänka skruvarna i det. Men det är en början.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *